<strong>Hrişcă? Într-o pernă?</strong>

Hrişcă? Într-o pernă?

Deci, ce este exact hrișca? Și de ce sau cum se folosește într-o pernă? Hrișca este o plantă care produce o sămânță mică, amidonică, folosită adesea în hrana animalelor, precum și o formă oarecum pudrată pentru a face pâine. Aceste semințe nu sunt cele folosite atunci când vorbim despre o pernă de hrișcă, ci mai degrabă corpurile sau coaja exterioară subțire și dură care se găsește în jurul bobului este ceea ce se folosește ca umplutură într-o pernă de hrișcă.

Sobakawa
Perna din coaja de hrisca

Aceste corpuri sunt mici, puternice, au un ușor miros aromatic și se deplasează unul împotriva celuilalt pentru a se conforma și a se forma atunci când li se aplică presiune. De asemenea, sunt hipoalergenice și sunt considerate o alternativă excelentă la alte umpluturi de perne naturale. În plus, nu absorb căldura și creează buzunare de aer pentru un flux de aer excelent, făcându-le o alegere de somn rece.

Afirmațiile că îmbunătățesc postura de somn, ameliorează tensiunea și tensiunea gâtului și reduc durerile de cap și sforăitul au fost făcute de mulți. Deși fac un ușor zgomot în timp ce vă așezați în ele, acest lucru nu este considerat un schimbător de jocuri și nu ar trebui să vă ia mult să uitați că acest zgomot ușor există.

Istoria pernelor de hrișcă

Hrișca este un bob tradițional furajer cultivat în Asia și a fost folosit de secole atât pentru hrană, cât și pentru confort, atunci când corpurile sunt reutilizate ca umpluturi pentru perne. Denumită inițial perna Sobakawa în Japonia și în alte țări asiatice, această denumire mai tradițională este utilizată în mod alternativ acum pentru a descrie o pernă tradițională în stilul carenei de hrișcă. Aceste corpuri sunt ușor de înlocuit și fac pernele reglabile – deoarece majoritatea stilurilor permit îndepărtarea sau adăugarea corpurilor pentru a schimba mansarda pentru nevoile de confort personal.

Populare în cultura asiatică, aceste tipuri de perne au fost utilizate pentru reducerea stresului și anxietății, deoarece corelația dintre tratarea corpului și a minții așa cum este una este bine documentată în aceste culturi. Deși multe produse de pernă din hrișcă timpurie au fost importate din Asia, ele au câștigat teren în alte părți ale lumii, cu ferme în toată America de Nord pentru a satisface cererile tot mai mari atât ale semințelor, cât și ale corpului pentru uz casnic.

De ce ai vrea o pernă de hrișcă?

După cum s-a menționat de câteva ori, pernele din hrișcă din carena au câștigat un număr de persoane din mai multe motive. Pentru început, modul în care corpurile se mișcă unul împotriva celuilalt asigură un flux de aer excelent și o maleabilitate surprinzătoare pentru confirmarea de a vă susține capul și gâtul fără a crea puncte de presiune incomode. O durere de cap, anxietate și ameliorare a sforăiturilor sunt, de asemenea, cele mai importante afirmații pentru care sunt cunoscute aceste perne, care pot avea ceva de-a face cu presiunea blândă pe care corpul o poate oferi împotriva anumitor puncte de pe cap și gât.

Îngrijirea pernelor din hrișcă

Pernele de hrișcă sunt surprinzător de ușor de îngrijit. Carcasa este aproape întotdeauna detașabilă pentru spălare și poate veni într-o varietate de materiale, cum ar fi bambus, mătase și bumbac. Cojile sunt ușor turnate (deoarece nu trebuie spălate) și pot fi înlocuite dacă încep să se descompună odată cu utilizarea. Această utilizare vă permite să aveți o pernă consistentă an de an, fără griji pentru înlocuirea întregii perne.

Ce trebuie să luați în considerare atunci când alegeți o pernă de hrișcă

O pernă de hrișcă poate să nu fie pentru toată lumea. Am comentat mai devreme că are un sunet ușor asociat. Aceasta poate fi sau nu o problemă pentru consumatori – în funcție de cât de sensibili sunt la acest tip de lucruri. De asemenea, se simt mult diferiți de ceea ce ați putea fi obișnuiți, deoarece nu este o umplutură de material „moale”, ci mai degrabă cojile unei semințe pe care vă așezați capul. În ciuda acestui fapt, mulți recenzori care și-au exprimat inițial scepticismul înainte de utilizare (inclusiv eu) au ajuns în cele din urmă să aprecieze confortul și calitatea produsului.

Care este poziția ta de somn?

Mai sus este descris tipul de pernă de care ar trebui să aveți nevoie, în funcție de poziția dvs. de somn. Pernele tradiționale din hrișcă au fost făcute pentru traverse din spate, deși multe traverse laterale profită din plin de confort. Din păcate, dormitoarele stomacale probabil că nu vor găsi o alegere confortabilă, în ciuda faptului că este reglabilă – deși nu se află în afara posibilității.

Ai vreo alergie?

Cojile de hrișcă sunt hipoalergenice în mod natural și oferă o suprafață excelentă de somn pentru oricine este sensibil la acarieni, polen, șlefuitor etc. deoarece nu se colectează ușor în interiorul sau pe aceste tipuri de perne.

Dormi cald?

Forma corpurilor de hrișcă susține un flux liber de aer prin pernă și, deoarece nu sunt absorbante, nu rețin căldura sau nu o reflectă înapoi pe dormitor. Dacă te lupți cu somnul fierbinte indiferent de ceea ce faci, aceasta poate fi o alegere decentă de luat în considerare.